Projektbeskrivning

FÖRDJUPNING

Fördjupningsprogram för dig som har gått program hos oss och vill ta din kommunikationsträning till nästa nivå.

Du behärskar verktygen och förhållningssätten i våra öppna program. Vi hoppas att du har stärkt din medvetenhet och närvaro. Då har du också stor tillgång till dig själv, ditt ledarskap och din kommunikation. Excellens måste dock underhållas.Nu är du välkommen att ta nästa steg i din kommunikationsträning!

Du kan välja mellan tre olika fördjupningar som du kan genomföra fristående och utan inbördes ordning. Precis som i våra grundprogram utmanas, utforskas och uppmuntras du av våra ledarutvecklare och scenspråkshandledare. Du får fortsätta med den utforskande färdighetsträningen med målet att få syn på ännu mer av dig själv!

Programmen startar löpande under året. Vi skickar gärna datumförslag till dig, klicka här så hör vi av oss!

RETORIK
Kommunikation är retorik, och programmet du gick innehöll många handfasta retoriska verktyg. Men det finns ännu mer att fördjupa sig i. Retorik är konsten att övertyga och att få människor att lyssna.
I denna träning utgår vi ifrån klassiska retoriska begrepp och de  sju grundläggande stegen för att gå från tanke till tal:
Intellectio (att förstå), Inventio (att finna), Dispositio (strukturera), Elocutio (formulera), Memoria (minnas), Actio (framföra) och Emendatio (utvärdera).

STRATEGISK KREATIVITET
Kreativitet är energi och kreativitet ger trygghet, produktivitet och arbetsglädje. En stor del av vår utforskande träning handlar om att du ska hitta din kreativitet. Denna fördjupning ger dig möjlighet att närmare utforska vad det är som händer när du, i vår trygga miljö, kastar dig ut utan prestationskrav eller begränsningar.
Kreativitetsträningen ger öppenhet för nya vägar och idéer, vilket ligger till grund för både innovation och effektivare möten. Vi kommer dessutom att utforska problemlösning, beslutsfattande och kreativa organisationer.

STORYTELLING
Storytelling har sedan urminnes tider varit ett sätt för att beröra människor, lära ut, sälja in och göra ett budskap lättare att komma ihåg.
Flera delar av hjärnan aktiveras när vi kan blanda fakta och rationella argument med berättelser som skapar emotionella band.
Hitta dina berättelser, lär dig att berätta och du har lyssnaren i din hand.
Under dagarna tränar vi berättelsens grunder, jobba med inre bilder, dramaturgi, att släppa texten, kontakt med publiken, lyssnande och olika typer och berättelser.

Vi har en gemensam start för alla tre spår och kan du tänka dig flera av spåren kan du notera 1:a, 2:a och 3:e – handsval i förväg.


Jag godkänner att Ledarstudion sparar mina kontaktuppgifter i enlighet med Ledarstudions GDPR-policy:*

Omfattning
2 dagar

Datum

17 & 18 juni

Pris
14.000 SEK
(inkl. förtäring, exkl. moms)

“Ledarstudion har ökat min förståelse för helhetsbilden”

/ Anna Ryott
vd Swedfund

“På Ledarstudion fick jag utveckla mitt kommunikativa ledarskap till nästa nivå”

/ Annika Viklund
Senior Vice President Vattenfall Distribution

“Ledarskap handlar väldigt mycket om kommunikation och förmågan att förmedla”

/ Martin Tivéus
CCO Nordics, Klarna

“Ledarstudion är en enormt skön frizon med sin sceniska miljö och utforskande handledare”

/ Anders Düring
CFO KappAhl

“Jag rekommenderar alla entreprenörer att bredda sitt autentiska budskap genom den unika och personliga träning Ledarstudion erbjuder”

/ Niclas Carlsson
vd & grundare Founders Alliance