Lisa Holmberg har sedan början av september börjat hos oss som Ledarutvecklare, vi är otroligt glada över att hon nu har börjat!

Hur hittade hon Ledarstudion?

Som fd. HR-chef  Lisa många gånger sökt med ljus och lykta efter ett ledarutvecklingskoncept som håller måttet och gör skillnad för individer och grupper – det vill säga på djupet. Lisa har gått en hel del ledarutbildningar, där hon upplevt att koncepten ”liknar varandra”. I det företagsklimat vi lever i idag, behöver vi få fram effektiva träningar som lyfter oss en nivå upp – och det, med omedelbara resultat.

När Lisa  hörde talas om Ledarstudions unika koncept, med att träna förmågor istället för att bara utbilda i teorier, blev hon eld och lågor. Det är inte många leverantörer som idag klarar av att leverera ett unikt koncept, menar Lisa, men efter att ha pratat med Lena, VD och grundare för Ledarstudion, förstod hon att Ledarstudion står för något alldeles speciellt  – och det var därför hon ville komma just hit. Lisa har alltid haft tilltro till att en fungerande kommunikation i ledningsgrupper och arbetsgrupper, är fundamentet för all typ av framgång både vad gäller arbetsklimat, samarbete, skapande av en stark företagskultur, effektivisering av processer och stressreducering. Kan vi bara nå varandra i kommunikationen, så kan vi också nå oanade resultat, menar hon.  

I improvisationsteatern har Lisa lärt sig just detta. Där har hon sett prov på hur isbrytande övningar kan göra underverk för grupper som behöver komma varandra närmare. Från sitt arbete som sångerska och entertainer har hon övat sin sceniska närvaro, med kropp och röst – och där lärt sig förstå hur mycket det ”egna uttrycket” betyder för förmågan att kunna påverka sin publik.

Under sina år som HR-chef har Lisa suttit med i en rad olika ledningsgrupper, samt stöttat chefer i deras dagliga arbete. Många gånger har chefer kommit till mig, berättar Lisa, och bett om konkreta råd för hur relationerna i en grupp ska förbättras. Och nästan alltid har det handlat om just kommunikationen. Att nu få möjligheten att arbeta med sin hjärtefråga är ju helt MAGISKT, säger hon och ler.  

Ledarutvecklare?

Som ledarutvecklare kommer hon att jobba med kommunikationen – hon kommer hjälpa människor att börja kommunicera med varandra inom organisationen, teamet och mellan kollegor.

Hon anser att kommunikation lösgör och möjliggör väldigt mycket inom en organisation och att det kan skapa ett sammanhang.

Vad ser hon mest fram emot som ledarutvecklare?

Att få göra skillnad för organisationer och individer med en ny infallsvinkel än den hon haft tidigare – att jobba med människors inre och verkligen på djupet.

Vi är jätteglada över tillskottet till vårt team och ser fram emot allt det hon kommer tillföra till oss och våra deltagare framöver!