Vi hälsar vår nya ledarutvecklare Sophie Hedberg varmt välkommen till oss på Ledarstudion! Berätta, hur kom du i kontakt med Ledarstudion?

Jag pratade med mitt nätverk om att jag kände mig redo för ett nytt spännande sammanhang, efter att ha varit egenföretagare under de senaste åren. Jag längtade efter en meningsfull gemenskap med andra och den glädje och kreativitet som skapas när man jobbar mot en gemensam vision. Det var en tidigare kund till mig som berättade om Ledarstudion, som hon tyckte skulle passa ”som hand i handsken” för mig med min profil och erfarenhet. Jag fick också höra mycket gott från flera andra i mitt nätverk. Efter att jag förstått vilket unikt koncept ni jobbar med så dröjde det inte länge förrän jag och VD Lena Ahlström och vVD Marie Molin pratades vid och fann varandra.

Hur ser du på vårt koncept Utforskande Färdighetsträning?

Under mina år som ledarutvecklare och coach har jag inte träffat på ett koncept som är lika dynamiskt, som tar hänsyn till hela människan i ett inifrån-och-ut-tänk. Här finns ett helhetstänk vilket jag av erfarenhet vet ger resultat långt utöver det vanliga. Kombinationen av ett inre, utforskande arbete med kommunikation och scenspråk innebär att man jobbar med kunden från ax till limpa, vilket känns som kvalitet på hög nivå och något som jag verkligen brinner för.

Hur ser din professionella bakgrund ut?

De senaste åren har jag varit egenföretagare där jag huvudsakligen fokuserat på executive coaching, individuell coaching av chefer, men även hållit i grupper som ledarutvecklare och tagit fram ett eget ledarprogram för kvinnor. Jag är certifierad coach på PCC-nivå hos International Coach Federation och har en bakgrund inom kommunikation och PR där jag under 15 år arbetade på flera större byråer. Jag har alltid drivits av ett djupt intresse av ledarskap, psykologi och beteendevetenskap och jag har bland mycket annat utbildat mig till mindfulness-instruktör och samtalsterapeut i psykosyntes. Psykosyntesen är väldigt dynamisk och fokuserar även den på kroppen, vilket jag tagit in i min coaching. Kunden får ut så mycket mer av ett helhetstänk är min erfarenhet, och det är ännu en anledning till att jag lockades till Ledarstudion. Här får jag fortsätta jobba med hela människan fast på ett nytt sätt, inte minst i och med scenspråksdimensionen.

Vad tycker du är det mest intressanta med kommunikation?

Att det skapar relationer – eller kapar relationer, beroende på hur vi beter oss. Relationer och möten som berör är det viktigaste av allt för oss människor, vilket det senaste året med Covid -19 inte minst visat oss. Vi är ju flockdjur som behöver varandra för att må bra, utvecklas och kunna skapa nytt. Där är kommunikation kittet som håller oss samman. Jag gillar den gamla välkända tag-linen Connecting People. Det är själva essensen för mig. Men för att kunna connecta – skapa kontakt – med andra måste man först skapa kontakt med sig själv. Man behöver förstå vem man är, hur just jag fungerar och vad jag vill. Utifrån det kan man sedan skapa starka relationer och fantastiska resultat, och allt det görs genom kommunikation.

Vad ser du just nu mest fram emot med ditt nya jobb här på Ledarstudion?

Att äntligen kunna umgås och skapa tillsammans med härliga kollegor i grupp och att få möta kunderna på riktigt. Under det senaste året har jag bara coachat online, vilket har fungerat bra det också, men flera dimensioner försvinner tyvärr. Att få mötas live och vara i den här dynamiska miljön i Ledarhuset på Hälsingegatan känns som en enorm förmån, både för oss som jobbar här och våra kunder. Jag ser fram emot att få använda och bidra med allt det jag lärt mig under mina 25 år hittills och inte minst att få fortsätta utvecklas och lära nytt och vara med och ta Ledarstudion till nästa utvecklingsnivå!

Vi är jätteglada över tillskottet till vårt team och ser fram emot allt det hon kommer tillföra till oss och våra deltagare framöver!