VÄGEN TILL LEDARSTUDION

Varför vill vi att du ska kommunicera bättre i ditt liv? En bättre värld skapas av människor som förstår och berör varandra!

Hur föddes idén som blev Ledarstudion?

Lena Ahlström är VD och grundare av Ledarstudion. Hon hade en idé som idag är en verksamhet med ett trettiotal handledare som bl.a. tränar många av de högsta ledarna i det svenska näringslivet.

Som ansvarig för all ledarutveckling och interkulturell träning på SAS och som vice VD på Swedbank kunde jag se att människor hade svårt att nå ut och påverka. Visst fanns det undantag, men det var otroligt många som gick omkring med en generell talängslan, till och med en väl utvecklad scenskräck. Detta höll tillbaka deras möjlighet att intressera och inspirera sin omgivning.” – Lena Ahlström

Varför vi vill att du ska kommunicera bättre i ditt liv

En bättre värld skapas av människor som förstår och berör varandra!

Förmågan att kommunicera är den i särklass största framgångsfaktorn för att utveckla goda relationer i världen. Det gäller arbetslivet, offentligheten och den privata sfären. Ju mer medvetna människor blir om kommunikationens kraft för att hjälpa eller stjälpa i våra mellanmänskliga relationer, desto tydligare blir det att vi alla behöver träna på vår kommunikation!

Ledarskap är en konkurrensfördel

Ett utvecklat ledarskap är en enorm potential för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Det handlar om att förstå och utveckla människors behov, hantera relationer samt möta den digitala utvecklingens utmaningar och möjligheter. Eftersom utvecklingen går i en rasande takt är kommunikationsförmågan en mycket central nyckelkompetens.

Från påklädare till innovatör

På 70-talet arbetade Lena Ahlström som påklädare på Stadsteatern. I likhet med henne var många skådespelare väldigt blyga, men de återskapade trots blygseln, kväll efter kväll en stund av magi och uttrycksfullhet på scenen. De hade verktygen för att förbereda sig. Det här minnet bar Lena med sig när hennes karriär fortsatte inom näringslivet och ekonomi. Under 25 år inspirerades Lena av tanken att förena scenens värld med näringslivet, vilket är vad Ledarstudion är idag.

Ledarskap är en ständig utvecklingsprocess

Från millennieskiftet började Lena Ahlström verka i egen regi, som konsult och VD-coach, med lednings- och ledarutveckling i många olika organisationer. Redan då slogs hon av tanken att en idrottscoach inte sitter kvar i omklädningsrummet under matchen och efteråt frågade hur gick. På samma sätt ville hon starta ledarcoaching i realtid och följa människor i deras praktiska vardag. Detta blev grunden till att bygga en ledarnas ”Actors Studio” – vilket blev Ledarstudion.

På Ledarstudion återskapar vi vardagens utmaningar och där alla får testa, göra fel och göra om, som om det var på riktigt. Med feedback från certifierade handledare får varje deltagare verktyg, övningar och förhållningssätt. Träning ger verkligen positiva resultat, vilket är något vi kan lova efter drygt 15 års arbete och flera tusen deltagare. På Ledarstudion ger vi dig verktygen att utforska ditt uttryck och vi lovar att vi tar ansvar för att utmana och visa dig uppskattning som ger dig bestående utveckling.

Välkommen till Ledarstudion!


  VÅR HISTORIA
  2002-2019

  Ledarstudion åker till Barcelona och är en del av Ericssons Mobile World Congress 2019

  Ledarstudion får sitt koncept, UFT Utforskande Färdighetsträning, varumärkesregistrerat.

  Ett stipendium instiftat till minnet av Jan Stenberg utser sin första stipendiat som vinner en plats i ett av våra program.

  Hyreskontraktet utökas och innefattar nu även hela bottenvåningen. Detta betyder att vi sitter i hela huset med en yta på 1000 kvm uppdelat på 4 plan, med 8 träningsstudior, 5 foajéer, konferensrum, mötesrum, fullt utrustade kök, kontor och administrativa ytor. På bottenvåningen kan vi nu ta emot grupper med 150 personer sittande.

  Ledarstudion firar 15 år med öppet hus och en storartad fest i november.

  Uttrycket Kollektivt Intelligenta Team börjar pratas om inom forskningen. Ledarstudion har jobbat med det i 10 år, men vi visste inte vad det hette. Vårt koncept UFT, Utforskande FärdighetsTräning, applicerad på interna team ger den sociala lyhördhet och psykologiska säkerhet som ger starka team.

  Vi genomför 48 workshops på 2 dagar i den Andalusiska öknen för hela Netlight Consulting med deras 650 anställda.

  Ledarstudion byter grafisk profil från röd till grön logotype med pricken i namnet som grafiskt element.

  Ledarstudion har hand om en ledardag med Almi där vi fyller tre roller: moderatorer, föredrag och workshops för totalt 550 personer.

  Hyreskontraktet utökas och innefattar nu även hela plan 3 på Hälsingegatan 2 med 3 nya träningsstudior.

  Ledarstudion får första uppdragen i USA på Nasdaq och med Ericsson.

  Vi byter namn från Akademin för det Uttrycksfulla Ledarskapet till Ledarstudion AB och får en ny röd logotype. Företaget är fortfarande ett dotterbolag till Let’sLearnit AB.

  Ledarstudion blir samarbetspartner till Veckans Affärers Mäktigaste Kvinna och delar till vinnaren årligen ut ett stipendium till ett av våra program.

  Hyreskontraktet ökas med ett till våningsplan, våning 1, med nya träningsstudior och en egen foajé.

  Vi bygger en intern trappa mellan våningarna och har nu ett flertal handledare både inom ledarskap och scenspråk.

  Hyreskontraktet ökas och innefattar nu hela våning 2 på Hälsingegatan 2. Ledarstudion får sin första egna träningsstudio på 60 kvm med både scen och spotlights.

  Ledarstudion gjorde vårt första skräddarsydda uppdrag med IKEA och strax därefter kom nästa beställning från PwC.

  Hyreskontrakt skrevs för första kontoret på Hälsingegatan 2. På 60 kvm satt Lena Ahlström, Jimmy Meurling och en assistent med en liten träningsstudio på 20 kvm.

  Lena bildar ett dotterbolag, Akademin för det Uttrycksfulla Ledarskapet AB, i december. Logon är ett rött A som återfinns på allt material.

  Premiär för AW på takterrassen, ett årligt evenemang för Ledarstudions kunder, vänner och leverantörer.

  Lena Ahlström tar fram vår metod SURF; att utveckla Självkänsla, Uttrycket, Relationer och Fokus.

  Två grupper i Det Uttrycksfulla Ledarskapet startas under våren med 10 deltagare per grupp. Lena Endre och Reine Brynolfsson ansluter till verksamheten. Vi hyr teaterlokaler vid Odenplan för att hålla i träningen.

  Let’sLearnit AB får sitt första Advisory Board med bl.a. Jan Stenberg, Ingrid Jansson och Anneli Alhanko.

  I mars startar programmet Uttrycksfulla Ledarskapet med skådespelaren Krister Henriksson och Lena Ahlström som huvudhandledare. Lena och Krister arbetade i 9 dagar med 9 deltagare.

  Företaget Let’sLearnit AB grundas, vilket senare kommer till att byta namn till Ledarstudion AB.

  Den första gruppen fylls av deltagare från olika branscher i näringslivet: bank, fastighet, reklambyrå, detaljhandel, sjukvården och energi. Första anmälan signeras den 8 oktober och den öppna programverksamheten är igång.

  Lena Ahlström får en regelrätt blackout framför 40 kollegor i den skandinaviska ledningen för SAS. Som anställd inser hon att alla ledare alltid står på en scen, med allt vad det innebär. Idag vet Lena att det var hennes egen oönskat låga självkänsla och blyga sida som inspirerade till att starta Ledarstudion med insikten att alla kan och borde få möjligheten att träna upp den förmåga en skådespelare besitter. Intentionen var glasklar: hon ville förbättra ledarskapet genom praktisk träning à la Actors Studio.

  Lena Ahlström, grundare och VD för Ledarstudion, jobbar som påklädare på Stockholms Stadsteater där hon ser att många av våra främsta skådespelare är blyga -men har verktygen och metoderna att hantera det.

  “Coachning genom feedback och intressanta samtal både om mig själv, min yrkesroll och kreativa arbete är otroligt värdefullt”

  / Johan Petré
  CEO Petré Event & PR

  “Goda människor hjälper andra att utvecklas – Lena har den förmågan”

  / Marie Hallander Larsson
  HR-direktör Akademiska hus

  “Ledarstudions arbete är viktigare än någonsin”

  / Azita Shariati
  vd Sodexo AB Sverige