Sigrid Sörberg, årets stipendiat i Ledarstudions stipendium till minnet av Jan Stenberg, kommer till Ledarstudion för att ta emot sitt pris. Vi passar på att ställa några snabba frågor!

Jan Stenberg har varit en stor inspirationskälla för Lena i hennes ledarroll.
Vem har varit en stark inspirationskälla för dig, som ledare?

  • Åh, jag har verkligen haft förmånen att ha jobbat nära väldigt många bra ledare sedan jag började jobba på Ericsson! De har alla inspirerat, utvecklat och utmanat mig på olika sätt. Min allra första chef, Pär-Anders Pehrson, satte verkligen grunden för den typen av ledarskap som jag själv hoppas kunna leva efter. Där var det framförallt vikten av att se helheten, att driva förändring, ständigt utvecklas och sätta höga krav men fria ramar som jag inspirerades av.

Du har ju inte ansökt till stipendiet själv utan blev nominerad, hur kändes det?

  • Jag känner mig redan otroligt stolt och hedrad att ens bli nominerad! Och att bli utvald av juryn! Jag är så glad och spänd för att gå utbildningen, och få den chansen att utvecklas. Att ha blivit nominerad på de grunder som nämns i stipendieansökan, ”…en kunskapstörstande, kvalitetsfokuserad och människointresserad person med ambition att vara en inkluderande, kundfokuserad och utvecklande ledare”, känns som ett kvitto på att jag lever upp till mina värderingar och uppfattas så som jag önskar vara och känner mig. Detta är en fantastisk drivkraft att fortsätta!

Din nominering kom från Jessica Häggström, hur känner du henne?

  • Jessica och jag har jobbat nära ihop på Ericsson i flera år, där hon både varit min kollega och chef. Vi har definitivt varit ett riktigt superteam, och nu när vi inte längre är kollegor så fortsätter vi att hålla kontakten. Jag blev så rörd av nomineringen! Jessica är givetvis också en stor inspirationskälla på väldigt många plan, där jag upplever att hennes fokus på kvalitet, värderingar och att verkligen se människor bidrar till hennes coachande typ av ledarskap som jag ser jag väldigt mycket upp till!

Stipendiet innebär en fri plats i ett av Ledarstudions program, Det Personliga Uttrycket.
Vad tycker du ska bli spännande att få lära dig mer av hos Ledarstudion?

  • I min vardag hamnar jag ständigt i situationer där jag ombeds presentera i både större och mindre sammanhang, leda diskussioner, förhandla, och coacha både individer och grupper. Men det är inte lika ofta jag får möjlighet till strukturerad feedback kri