Det går inte att undvika att börja årets sommarhälsning med det jag upplevt denna vecka och förra i Ryssland på fotbolls VM.

Onsdagskvällen, svenskarnas sista gruppspelsmatch, började jag med en lätt känsla av modfälldhet men vändes efter två känsloladdade timmar till en grym eufori!

Fotbollslandslaget, Andersson och Durmaz har visat ett storartat agerande och ledarskap de senaste dagarna.

De visar med tydlighet hur viktig psykologisk säkerhet i ett lag är. Förmågan att bygga lyhördhet, trygghet och mod. De förtjänar minst en guldmedalj gärna två!

De tar ställning, visar varandra och andra en respekt som skapar gemenskap. De har mod att berätta hur de känner och kommunicerar det med tydlighet, inspiration och känslor. De har en ledare som fysiskt och muntligt visar stöd och alla stöttar varandra.

DE ÄR BÄST!

De måste ha det bästa omklädningsrummet! Där alla kan skratta, gråta, snacka, fråga, skrika lyssna och fira. Där alla får utveckla sin unika karaktär och vara de stjärnor de är. Där alla springer ut i matchen och där de som lag och gemensamt system presterar på topp.

ALLA KAN BLI BÄST!

Ledare och team i näringslivet och olika organisationer kan lära mycket av det svenska herrlandslagets arbete och synsätt.

Landslaget tränar på ledarskap och samarbete, de tränar på sina specifika unika förmågor och tränar på att samverka som ett högpresterande team inför skarpt läge. De har dessutom den fina sinnesnärvaron att tacka sina supporters.

Det är det här vi kallar Kollektivt Intelligenta Team. Grupper som är smartare än den smartaste personen i gruppen.

Landslaget tackar hejarklacken – det kallas bekräftelse och respekt! 

Under 2018 har vi genomfört ett antal träningsupplägg enligt detta synsätt och med Ledarstudions unika syn på att introducera verktyg inom kommunikation och scenspråk, träna på dessa och utforska sig själv. Det har skapat en mycket stor respekt i grupperna och när vi haft många grupper från samma organisation har det blivit grunden till en starkt utvecklande företagskultur.

År 2018 har även varit ett spännande år för vår egen del…

…vi avslutade 2017 med att fira 15 år med ett öppet hus, prova på pass och inte minst en jubileumsfest här i huset!

Vi fortsätter med våra två spår Öppna Program och Skräddarsydda lösningar för att utforska och finna sin kommunikativa fulla potential.
Vi arrangerar gärna ledarkonferenser där många får pröva och skapa insikter kring hur de med små medel gör en stor skillnad att övertyga. Dessa insatser har en stark kulturpåverkande process i företaget och genom att skapa ett gemensamt språk och sätt att kommunicera.

Att ta några timmars Individuell träning inför ett hyllningstal eller bli rustad inför en bolagsstämma har också blivit en starkt efterfrågad träning.

Förra året lanserade vi en ny hemsida, som nu har kvalitetssäkrats och flyttats över i en ny teknisk plattform vilket främst gett oss mycket högre hastighet och bättre mobilanpassning.

Efter sommaren lanserar vi en ny form av våra fördjupningsprogram. En gemensam bas med tre spår Kretativitet, Retorik och Självledarskap. Så håll utkik!

Välkomna att höra av er inför hösten, vår träning vänder sig fortsatt till högre chefer likväl som medarbetare på alla nivåer.
Nu vill jag och alla mina kollegor önska alla deltagare, kunder och vänner som hejar på oss en härlig sommar.

Lena Ahlström
VD & Grundare
Ledarstudion