Ledarstudion arrangerade på onsdagen för första gången ett öppet frukostmöte med möjlighet för våra medlemmar i affärsnätverket Master Studio att ta med en gäst.

Det handlade om mod, vilja och värderingar. Azita Shariati, VD för Sodexo Norden, berättade om sin personliga resa, både kulturellt och karriärmässigt. När hon flyttade till Sverige såg hon framför sig ett kallt land där ingen ser varandra i ögonen men landade i ett soligt Göteborg fyllt av vänliga och glada människor. Hon ringde hem och berättade att det är så  fint och i Sverige tvättar de sina träd.  Det var många kulturkrockar och annorlunda upplevelser. En resa som gjort Azita mycket medveten om hur svårt det är att vara medveten och att se och höra rätt och förstå att inte missa något.

Detta är nog hennes största förklaring till sin förändringsförmåga (red. anm)

I sin första arbetsintervju sa hon sa till chefen. – Det är rätt jag är varken utbildad eller har erfarenhet av vårdyrket, men jag vet vad respekt är!
I min familj har vi alltid tagit hand om de äldre.  Hon fick jobbet!

Att våga lita på människors vision och drivkrafter är ofta viktigare än att bara anställa på färdigheter. Det bygger en kultur där människor vill vara, det skapar förändring och bidrar på ett positivt sätt till organisationens tillväxt.

Sodexo är ett framgångsrikt företag som tror på en blandning av generationer, balans i kön, respekt för olikheteter och att alltid se möjligheter. Det har skapat en dokumenterad konkurrenskraft, 23% lönsamhet och 13% bättre tillväxt.

Azita har gjort en makalös resa, från restaurangchef till VD och bl.a. Årets Mäktigaste Affärskvinna 2015 och Årets Superkommunikatör 2016.

Lena Ahlström, VD och ledarutvecklare och Ulrika Precht, scenspråkshandledare inledde morgonen med att berätta om Ledarstudion och vår unika feedbackmetod. Den är förklaringen till varför utforskande kommunikationsträning med tydliga färdighetsmål ger en bestående förändring.

Våra 100 gäster tyckte det var en mycket intressant och inspirerande morgon!

Lena Ahlström
VD & grundare, Ledarstudion