Lenas inledning;

Det är en stor ynnest sedan 16 år på Ledarstudion, att se hur våra uppdrag utvecklas och förädlas.

En koncernchef, som tränade med mig och en kollega sa   -Ni måste ha världens mest spännande, intressanta och utvecklande arbete som får lära er så mycket om människor och deras uppdrag varje dag.

-Precis, sa jag. Kan inte vara mer enig, kompetensutveckling i realtid.

En kollega i HR-branschen kontaktade mig förra året och frågade om vi ville designa ett program för tre systerbolag i fastighetsbranschen. Bara ett av alla de spännande uppdrag som förädlas ur vårt grundkoncept UFT™ Utforskande Färdighetsträning.

Första fasen är klar. Vi har fått förnyat uppdrag med två grupper till.

I min Blogg på hemsidan bjuder jag in mina kollegor att skriva och berätta om olika uppdrag, resultatet för deltagarna och inte minst deras påverkan på organisationen.
Vårt tema i år är Storytelling.

Först ut är Veronica Holtsjö – ledarutvecklare, skriver om programmet för fastighetsbranschen.

Lena Ahlström
VD & grundare, Ledarstudion

 

Pling!

Öppnar mailkorgen och ser ordet ”Feedback”. Avsändare Maria Andréasson.

För två månader sen avslutade vi första omgången i konsortieprogrammet Den storartade Medarbetaren där tre bolag; Jernhusen, Akademiska hus och Specialfastigheter gemensamt beställt ett 8-dagar långt program på Ledarstudion. Maria var en av tre deltagare från Jernhuset från den första gruppen och för några dagar sedan hade vi en gemensam workshop kring lärdomarna från programmet tillsammans med VD´arna, HR-cheferna och deltagarna, så vad vill hon ge för feedback nu?

Idag har jag haft en inspirationsföreläsning om Trafiksäkerhet tillsammans med en kollega för 77 personer på plats och Malmö, Göteborg samt Sundsvall uppkopplade via skype.

Den föreläsningen gick sååååååå bra!

Helt magiskt!

Som ni vet så var min högsta önskan att kunna vara mig själv uppe på scen och därmed kunna visa mer känslor och göra dragningen mer levande. Allt detta har jag lyckats med idag, jag hade ett lugn under dragningen som jag aldrig upplevt förut och föreläsningen blev så enormt uppskattad.

Vi har fått så mkt positiv feedback från olika delar av organisationen, bland annat att vi hade lagt dragningen på en klockren nivå för de som inte kunde något om området sen tidigare, att vi gjorde dragningen så intressant genom att måla upp händelser osv…

 

Så känslan just nu… Stolt, upprymd och lycklig 😊 Detta ska göras fler gånger!”

Vissa veckor träffar vi handledare olika grupper nästan varje dag. Vissa startas upp, andra är mitt i och andra avslutas. Vid varje avslut så får vi oftast höra fina ord om programmet och utvecklingen men det här mailet var något annat.

Att gå ifrån programmet och vara uppfylld av allt vi har gjort och den utveckling som deltagarna ser i sig själv och även på varandra, är något vi nästan förväntar oss men att en person själv har ett uppsatt mål och sen når det ger mig gåshud och ett kvitto på att Ledarstudion behövs.

Vår VD Lena säger alltid att vi förändrar välden. Ibland kan det kännas långt bort men i stunder när du förstår att individer får verktyg att själva nå sina mål, då vet du ändå att världen blir lite bättre.

Under reflektionen med de två första grupperna från Den Storartade Medarbetaren fick deltagarna rita sina egna utvecklingsträd. Vad de utvecklat – förstärkt, lagt till och tagit bort i sin kommunikation samt vilka effekter den utvecklingen har på deras arbete. När alla deltagare hade presenterat sina träd funderade grupperna gemensamt på vilka effekter det får för företagen och sen även effekterna på branschen.

När jag summerade deras dialoger så blir jag återigen rörd och upprymd.

Individerna är organisationen och utan organisationerna finns inte heller branschen. När en individ vittnar om att hen har blivit mer lyhörd genom att vänta in och lyssna på vad andra personer har att säga, så får det inte bara effekter på att mötena och samarbetena blir mer effektiva utan att även branschen blir mer lyhörd på vad kunder efterfrågar och behöver.

Jag har fått äran att leda de två första grupperna i Den Storartade Medarbetaren, med scenspråkshandledare Ivan Ossoinak och Anita Heikkilä Einarsson, och tackar ödmjukast för det förtroenden från deltagare som jag upplevde och med det fantastiska mod som alla hade när de slängde sig in i våra övningar.

Veronica Holtsjö
Ledarutvecklare