Det är helt galet, jag gjorde det! Hjärtat bultade och jag kände mig denna gång långt förbi min komfortzon. Jag tackade ja till inbjudan att delta i en hockeymatch på Hovet med efterföljande julmiddag, som samarbetspartner med Stockholm Live.

Numera känner jag mig alltmer modig, men det här var något helt nytt och för mig okänt och då drar hjärnan igång adrenalinet baserat på gamla minnen. Men jag har för några år sedan bestämt mig för att utmana dessa hjärnspöken och använda alla de verktyg vi lär ut hos oss.

Vi var tre lag, röda, blå och mitt lag, det vita. Varje lag hade tre omgångar avbytare vilket gav viss trygghet. Att pröva isen i hockeyrör i full mundering kändes som att jag var lilla Bambi på hal is. Herregud hur skulle det här gå? Efter första bytet ville jag helst inte lämna isen. Vårt lag vann våra matcher, domaren gillade mig och åkte bakom och coachade mig. Täck upp…, fram på mål…, åk ner igen… Visst det var vänskapsmatcher och en stor utmaning att bara vara med, men jag kände mig ännu mer taggad när vi gjorde mål och gled förbi alla i avbytarbänken och grattade varandra. Vi var tre tjejer i varje lag och vi avslutade upplevelsen stolta och grymt euforiska.

Men vad var det som hände med mig egentligen? Ett av skälen till detta galna påhitt, var att ju att jag bestämt mig för att ytterligare utmana mig själv och mitt mod att göra sånt jag aldrig gjort. Helt enkelt att lite då och då testa min komfortzon. Jag var smått rädd dagarna före, och nervositeten steg ju närmar Hovet jag kom. Eftersom jag tidigare haft talängslan baserat på att inte vilja synas och stå i fokus kunde jag lätt känna hur känslan kom tillbaka.
Om livet ska levas genom rädslor, och att ständigt tacka nej till det som gör det spännande, verkar inte bara ointelligent utan också onödigt.

Den här upplevelsen är nyttig att känna eftersom vi varje vecka året runt möter er deltagare på våra scener, många är ni som bär på rädslan av att synas och bli bedömda. En uppgift ni som ledare alltid har och faktiskt accepterat i er roll.
Mod är lösningen och strategin för oss alla. Nervositet är inte farligt och när människor förstår hur de kan göra om den till en nerv kommer stoltheten och förmågan utvecklas. Det är en energi som ofta ger känslan av eufori. Vi välkomnar dig som vill utmana dig själv och hitta din outnyttjade potential och än mer förstå hur du kan utveckla ditt självförtroende och självledarskap.

Utökad ledning.

Fyra kollegor, Marie Molin, Albert Klintberg, Jimmy Meurling och Gunnar Ahlström har erbjudits delägarskap och Ledarstudion har därmed formerat en ny ledningsgrupp med en stark vision om tillväxt och nya erbjudanden. Allt baserat på vårt unika registrerade utforskande koncept UFT®.

2019 var ett omtumlande och spännande år, vår försäljning var den högsta någonsin och vi anställde flera nya medarbetare. Jag vill bara understrycka hur utvecklande det är att ta in nya förmågor med sina spännande idéer och erfarenheter.

I år har två ledarutvecklare börjat, Lisa Holmberg och Josefin Hållén, som scenspråkshandledare har vi anställt Catherine Hansson och Charlotta Sandin, har kommit tillbaka efter tre års tjänstledighet från utlandstjänst med familjen.

Ett nytt uppdrag under 2019 var ett 8 dagars specialdesignat företagsprogram med tre organisationer med tre deltagare från varje från fastighetsbranschen, bl.a. Akademiska hus. Flera företag har vävt in vår träning i sina interna program och den stora satsningen har blivit vad vi kallar KIT Kollektivt Intelligenta Team. Ledningsgrupper utvecklar sin psykologiska säkerhet och lyhördhet för att frigöra kapacitet, kreativitet och kompetens.

Raden av nya organisationer är mycket lång, men också våra trogna kunder återkommer och efterfrågar fördjupad träning och individuell handledning vid särskilt strategiskt viktiga uppgifter.

2020 ser ut att bli ett mycket spännande år där styrning och roller faller på plats. Ledarhuset är en välfungerande 4 våningars 1000 kvm träningsmiljö som ger våra deltagare känslan av trygghet och kreativitet som krävs för att hitta sitt mod och inspiration.

För oss är alltid individens utvecklingsbehov i fokus, träning och feedback leds uteslutande av våra certifierade handledare som vet vad nervositet är, hur det hanteras och som lockar fram den okända förmågan.

Vi har även lagt in två tillfällen, ett i mars och ett i september för fortsatt träning för er som gått något av våra öppna program, håll ögonen öppna efter mer information!

Varmt välkommen till 2020 och våra Öppna Program och alla skräddarsydda exklusivt designade träningsupplägg.

Lena Ahlström
VD & Grundare
Ledarstudion