Han är så otroligt förändrad.
– Vad roligt…..,
svarade jag med undran och förundran i rösten.
– Ja och det är verkligen på ett positivt sätt
sa hon, en av våra uppdragsgivare, som ringde mig nu i veckan.
Jag blev väldigt glad att det kom spontant, och med en så genuin uppskattning för den effekt vår kommunikationsträning har på deras medarbetare.

– Alla som ni tränat är så mycket mer öppna idag, de kliver fram i möten och samtal med sina frågor och synpunkter. Alltid på ett respektfullt och nyfiket sätt.  De skapar intresse och inspiration och de vågar ställa oväntade ”korkade” frågor och har stärkt sin förmåga att verkligen lyssna på varandra. De improviserar när de möter problem och hittar innovativa lösningar på dem.
Den här sociala kompetens på toppen av deras sakkunskap är så viktig för vår kultur och lönsamhet,
berättade kunden.

Det hon beskriver är precis målet för vår kommunikationsträning, att skapa kollektivt intelligenta team. Dessa grupper utvecklar sin psykologiska säkerhet och lyhördhet. Förmågor som alla högpresterande team delar.

Den här feedbacken var en av väldigt många fina kommentarer vi fått även detta år. Det visar på vilken nytta människor har av att få syn på sig själva och förstå vilken outvecklad potential som de har inom sig. De utvecklar både sin medvetenhet om de sammanhang de arbetar i samtidigt som de utvecklar sin självmedvetenhet för ett bättre självledarskap.

Senaste tiden har jag funderat mycket på hur fel det är att företag tar bort ”utbildning” när det blir sämre tider. De borde egentligen göra tvärt om och arbeta proaktivt med allas kommunikationsförmåga.

Vi säger alltid att vi inte levererar kurser, för det handlar inte om att lära ut och det handlar inte om att förmedla innehåll utan att utveckla deltagarna. Vi får människor att kommunicera bättre, genom verktyg, övningar och nya förhållningssätt. Gentemot en person, några eller många människor.

Kommunikationsförmåga är nyckeln till all framgång, i relationer, affärer, problemlösning, förändrings- och innovationsarbete osv.

Många företag tar in konsulter när problem uppstår. Ofta blir resultatet bara att definiera och bekräfta problem de egentligen redan vet att de har. Vi vill att företag ska förekomma problemen. Medarbetarna ser dem ofta långt före ledningen. Kunskapen om förändringsbehoven finns i organisationen och medarbetarna kan ha både svaren och lösningarna. Ledarna behöver bara få tillgång till dem.

Vi vill hjälpa våra kunder att se och lösa utmaningarna långt innan de ens uppstått. Det händer när vi får människor att kommunicera bättre och utveckla en kultur av mod och trygghet.  Organisationen kommer då alltid att ha de bästa och mest proaktiva sätten att förändra verksamheten.

Lena förbereder en övning då alla kollegor ska summera året 2018

Det är en stor förmån att få arbeta med en verksamhet som gör skillnad.
Jag och alla mina kollegor känner en stor stolthet och glädje att få träffa och arbeta med så många modiga, nyfikna och prestigelösa deltagare.

Nu ser vi fram emot ett spännande 2019.

Vi har även boat in oss i vårt nytillskott Black Box på 300 kvm, och fortsätter med våra två verksamhetsspår.

Öppna Program för deltagare från olika företag i samma lilla grupp och Skräddarsydda Lösningar för en och samma organisation. Det sistnämnda är allt från individuell handledning, i små grupper till större workshops och omfattande kulturutvecklande processer för många grupper i en och samma organisation. Idag är 2/3 delar av vår verksamhet skräddarsydda lösningar.

Vi arbetar alltid efter pedagogiken individ, grupp och organisation.

Nytt är att nästa år har fått ett tema – STORYTELLING på både personlig nivå och företagsnivå. Det är en färdighet vi alltid tränat alla i under 16 år men också helt företagsanpassat de senaste åren.

Stort tack alla kunder, leverantörer och supporters för ert fina engagemang och uppskattning av Ledarstudion!

Nu ska vi ta lite välförtjänt vila över helgerna.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Lena Ahlström
VD & grundare, Ledarstudion